Anmeldelse

Stjerneskudd på Samfundet

L:U:N:A leverte.

Av Edel Malene Farstad | 9 september 2018

Share on Facebook Share on Twitter Share by email
Stjerneskudd på Samfundet
L:U:N:A er uten tvil en spennende artist å følge med på, skriver Edel. Alle foto: foto.samfundet.no
Stjerneskudd på Samfundet

D

et er et uvanlig tettpakket lokale som venter på at den unge bergenseren L:U:N:A skal gå på scenen da det nærmer seg midnatt på Studentersamfundet i Trondheim. Som eneste kvinne på programmet til det årlige arrangementet Hiphopsamfundet, skal hun spille på Knaus, en scene som er forbeholdt «up-and-comers» som henne.

Da hun dukker opp, er det med en selvsikker og avslappet holdning, og så godt hun kan holder hun kontakten med det kanskje litt for alkoholpåvirkede publikumet.

L:U:N:A lager melodisk, drømmende hip hop som kler den intime scenen godt. Det hele starter rolig, og vi får høre «Rød Neglelakk» og «Eg Er Lei». Sistnevnte, som kritiserer en macho dopkultur i hjembyen, er den første sangen den unge artisten skrev på norsk. Det skulle man ikke trodd, for både på «Eg Er Lei» og resten av låtene viser hun gjennomgående gode evner når det kommer til både låtskriving og formidlingsevne.

Vi får høre en ny sang som enda ikke er utgitt, og jeg kommer garantert til å være på utkikk etter denne på Spotify i nær fremtid. Tempoet dras litt opp på neste låt, «Han.», og publikum bouncer når de blir bedt om det av hovedpersonen på scenen. Sist ut kommer Myra-samarbeidet «Gelt», som med sin bekymringsløse, lekne fremtoning er en fin kontrast til de mer rolige låtene fra første halvdel av konserten.

Det er en relativt kort konsert, og den er over før det har gått 20 minutter. L:U:N:A har ikke bygget opp det største repertoaret enda – hun har bare holdt på med musikk i et års tid – men hun har en god vokal, fine låter og en sjarmerende fremtoning, og er uten tvil en spennende artist å følge med på. Hun overbeviser med sine personlige og introspektive tekster, og har samtidig nok attitude til å skape stemning med mer livlige låter.

I Norge ligger vi fremdeles etter vårt naboland når det kommer til kvinnelig representasjon på hip hop-stjernehimmelen. Mens Sverige har sine store personligheter som Silvana Imam, Cleo og Linda Pira for å nevne noen få, har det vært langt færre her hjemme. De siste årene har vi heldigvis sett en fremgang, med artister som Izabell og Myra som baner vei. Unge L:U:N:A er stjerneskudd med potensiale, som med all sannsynlighet vil få sin faste plass på stjernehimmelen i løpet av de kommende årene.