Anbefaling

5 bra podkaster om #MeToo

Ta en pause fra det du gjør nå og lytt til dyktige mennesker diskutere #MeToo i et kulturelt, politisk og personlig lys.

Av Redaksjonen| 4 desember 2017

Share on Facebook Share on Twitter Share by email
5 bra podkaster om #MeToo
Flere podkaster har tematisert #MeToo den siste tiden. Ja til flere opplyste diskusjoner rundt seksuell trakassering! Foto: Mihai Surdu
5 bra podkaster om #MeToo

H

adde #MeToo-kampanjen blitt så omfattende hadde USAs president vært Hillary Clinton og ikke Donald Trump? Hvordan er det å snakke med andre om erfaringene sine med trakassering og overgrep? Hvilke rettssaker, framskritt og tilbakeskritt er det dagens kamp mot trakassering hviler på? 

Mye bra er skrevet i forbindelse med #MeToo-kampanjen. Det er umulig å få med seg alt, så her har vi samlet fem podkastepisoder som tematiser seksuell trakasering, #MeToo og hva vi kan gjøre videre. Diskusjonene er spennende, lærerike og opprivende - alle med hvert sitt nye perspektiv å tilføye. 

1. Rebecca Traister on #MeToo, female rage, and Anita Hill's legacy - The Ezra Klein Show

Rebecca Traister er en amerikansk journalist og forfatter som skriver om feminisme og politikk. Her snakker hun om "the backlash" hun frykter vil komme i kjølvannet av #MeToo.  

2. Sex Appeal - Radiolab Presents: More Perfect 

Den amerikanske juristen Ruth Bader Ginsberg spiller en nøkkelrolle i dette programmet om hvordan diskriminering på bakgrunn av kjønn ble tatt alvorlig i amerikanske domstoler. Gutter og øl er det overraskende svaret. 

3. Weinstein's Accusers in Conversation - Slate's Represent 

Til nå har en lest flere skildringer av hva Hollywood-produsent Harvey Weinstein utsatte utallige kvinner for. Her møtes tre av kvinnene som har anklagd ham, med hver sin historie fra hvert sitt tiår. Det er både vanskelig og givende å høre historiene og refleksjonene deres.  

4. #Me Too, Louis C.K Editiom - Stuff mom never told you

Her tar en utgangspunkt i anklagene mot komiker Louis C. K. Spesielt interessesant er tankene om hvor lav standarden er for menn til å oppføre seg ordentlig - er vi for kjapt ute med å hylle menn som sier helt standard ting om kvinners rettigheter? 

5. Lessons from a year full of toxic masculinity - Divided States of Women

Liz Plank, journalist i Vox, intervjuer Wade Davis, som jobber med inkudering og mangfold for National Football League. Han gir en liten - and much needed! - 101 i hvordan være en autentisk mannlig feminist. 

Har du tips til andre bra podcaster? Send oss en melding på Twitter, Instagram, eller Facebook!